Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

MAJ

26

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Ågrenska 100 år – idag!

HM DrottningenIdag uppmärksammar kompetenscentret Ågrenska att det var 100 år sedan som verksamheten startade. H M Drottningen var på plats i förmiddags och talade inför inbjudna gäster kring allt som Ågrenska gjort för barn och ungdomar med sällsynta diagnoser genom åren.

Vi har samarbetat med Ågrenska sedan 2006 och har sedan dess givit hundratals barn med cancer och deras familjer chansen att delta i Ågrenskas värdefulla verksamhet. Förra året deltog 29 familjer i familjevistelserna, 17 syskon i syskonvistelsen och 23 ungdomar var med på ungdomslägret. Ågrenska anordar särskilda utbildningsdagar då familjen även kan bjuda med sig skol- och förskolepersonal, något som varit mycket uppskattat eftersom det ger en större förståelse för hur barncancer kan påverka – på olika sätt. Veckorna har utvalda teman och på just utbildningsdagarna föreläser experter och annan sjukvårdspersonal kring barncancer ur olika perspektiv.

Hurra för Ågrenska på hundraårsdagen och TACK för allt ni bidragit med till barn och ungdomar med sällsynta diagnoser och deras familjer genom åren! Tack också till Anders Petersson för bilden som du skickade via mobilen nyss (tittar man noga kan man ju också se H M Drottningen ;)).

//Johanna Perwe

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.