Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

AUGUSTI

06

admin

admin

Årets upplaga av Ride of Hope har rullat igång!

Sveriges viktigaste cykellopp fyller fem år och har under årens lopp utvecklats till att bli ett cykellopp med mycket känsla och engagemang.

Från 240 till 1700 starter . Från två till 91 personer som cyklar samtliga etapper. Från 240 000 till över en miljon insamlade kronor.

Ride of Hope har dessutom slagit hastighetsrokord under Vätternrundan, blivit Årets Motionslopp och utnämnts till Årets Cykelhjältar. Allt på bara fem år.

I fredags blev det en tidig morgon med hämtning av våra två lastbilar och minbuss. Bilarna packades med tält, marknadsmaterial, cykelkläder, mat till depåerna, sportdryck, ljudanläggning och allt annat som hör till ett seriöst cykellopp. Från Stockholm avgick den stora buss som skulle hämta upp cirka 45 deltagare från Stockholm, Norrköping och Göteborg och vi samlades i Lund framåt eftermiddagen.

Ride of Hope dag 1 – en resa på 153 km från Lund till Halmstad

Vi startade utanför Barn och Ungdomssjukhuset i Lund, medvetet synliga för de inneliggande barnen på avdelning 64. Genom cyklisternas engagemang vill vi skänka Hopp till de som har det som tuffast. Första etappen av Ride of Hopes femårsjubileum kunde inte börjat bättre; Sol, medvind, engagerade cykelledare och 220 startande. 91 av dessa kommer att köra de samtliga 1290 kilometrarna till Stockholm.

Etappen var 153 km med den första depån i Åstorp och den andra uppe på Hallandsåsen. Uppför den långa backen på Hallandsåsen var det tungt för vissa, men det var bara att bita ihop och tänka på syftet med Ride of Hope. Alla hjälptes åt uppför backen, de puttade de som var tröttast och kom med uppfriskande hejarop. I värmen krampade några, men det gick bra och vårt sjukvårdsteam hade en lugn dag.

Framme i Halmstad fortsatte solen att skina och på kvällen bjöds det på Räkfrossa på Scandic Hallandia. Efter vårt vanliga kvällsmöte med våra 14 ledare och 6 funktionärer var det dags att lägga en lång och händelserik dag bakom sig.

Vad gör våra funktionärer?

Bakom kulisserna jobbar två serviceteam med att sätta upp start/mål och depåer. Utöver det har vi ett matteam som hämtar mat hos våra sponsorer längst med vägen (Ica Maxi, McDonalds etc), ett packteam som kör all packning mellan hotellen samt ett sjukvårdsteam som följer alla cyklister nära. För att sjukvårdarna ska kunna se var alla cykelgrupper är har alla ledare i grupperna en GPS-podd på sig. På det sättet kan även nära och kära följa cyklisterna via hemsidan.

Vill ni se var vi håller hus så finns det en länk till detta på www.rideofhope.se

I år är det drygt 90 personer som cyklar alla etapper. Utöver det tillkommer det lika många varje dag som väljer att cykla en eller två dagar (helgerna är populärast, vi hade över 200 starter i lördags och sista helgen kanske vi passerar 500…) Detta sätter ganska stor press på våra funktionärer och fordon. En av våra samarbetspartners, Europcar, gör dock vår vardag lite enklare.

För att våra deltagare ska känna sig som vinnare och ta sig hela vägen till Stockholm har vi 14 cykelledare som leder olika fartgrupper. Ingen cyklar ifrån någon och alla ser det här som ett fantastiskt sätt att få nya cykelvänner på.

Ledarna är vana cykelledare som brinner för vårt koncept där vi cyklar i grupp för en god sak. Tävlingshetsen och prestigen blir mindre, och som en deltagare sa idag ”Det är skönt att tjöta med folk”. 

Ride of Hope dag 2 – en resa på 158 km från Halmstad till Göteborg

Andra dagen startade 170 deltagare från Halmstad och första depåstopp var på Almers skola i Varberg. På denna depå hjälpte CK Wano i Varberg oss med en korv med bröd och kaffe.
Den andra depån, efter 12 mil, var i Kungsbacka och här väntade 170 BigMac på deltagarna eftersom McDonalds var depåsponsor. Hamburgare och kaffe uppskattades i regnet.

Den andra etappen bjöd inledningsvis på vackert väder och sydvästlig vind. Bra förutsättningar på sträckan alltså. När vi närmade oss Kungsbacka kom regnet, inte ett stilla sommarregn utan en ordentlig skur. Men med rätt inställning så är inte detta ett problem, utan som en deltagare sa:

”Regn är bara flytande solsken och vi gör detta för barnen!”

Hälsar Billy Ydefjäll – Ansvarig för Ride of Hope

Om loppet i Media:


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.