Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

DECEMBER

19

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Boktips till jul

Jullov innebär förhoppningsvis tid till avkoppling och sällskap av en god bok. Här kommer lite boktips för dig som är på jakt efter hårda – och angelägna – klappar att lägga under granen.

ny descriptionEftersom jag vet att många efterlyser böcker som kan hjälpa till att sätta ord på stora och svåra frågor så är temat på böckerna döden, och för den del livet. Det tyckte jag kunde passa eftersom julen många gånger är en tid för reflektion och en tid då vi förhoppningsvis har tid att umgås ordentligt med våra nära och kära.

Listan har jag fått av två begåvade och engagerade bibliotekarier från Gislaved, Ida och Karolina, som precis startat podcasten Cirkelpodden. Podden är tänkt att ge unga läslust och inspiration till att diskutera böcker. Jag fick den stora äran att vara med i det andra avsnittet där ”Förr eller senare exploderar jag” av John Green diskuterades. Lyssna gärna och dela med dig av dina tankar kring boken (som såklart också är ett jättebra julklappstips)! Fler tips kommer här:

Bilderböcker

Större än en dröm, Jet Aerst

Lilla döden hälsar på, Kitty Crowther

Vem är död? Stina Wirsén

Kapitelböcker

Lill-Pär och jag, Cecilia Davidsson

Amanda och ängeln i flaskan, Anders Nyman

Allis med is, Gunilla Linn Persson

Ungdomsböcker

Innan jag dör, Jenny Downham

Livet på en kylskåpsdörr, Alice Kuipers

Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn, Bjørn Sortland

Fler boktips från Ida och Karolina hittar du i en uppdaterad version av vår familjehandbok som kommer ut i  vår. Jag hoppas att ni har glädje av tipsen och att ni får en riktigt god läsjul!

//Johanna


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.