Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

FEBRUARI

15

Hanna Erixson

Hanna Erixson

#delaettskratt

Idag är det ingen vanlig söndag, för idag är det internationella barncancerdagen. Dagen då vi uppmärksammar alla cancerdrabbade barn och ungdomar runt om i världen och samlar in pengar till barncancerforskningen – tillsammans. 

Barn som är drabbade av cancer har ofta nära till leken och skrattet trots den svåra situation som de befinner sig i. Men sjukdomen och behandlingen är smärtsam, och under många stunder är skrattet långt borta. På alla barncancercentra i Sverige finns sjukhusclowner som erbjuder barn under behandling en parallell värd. En värld där sjukdomen inte är i centrum. En knasig och rolig värld där barnet kanske kan le för första gången på veckor eller månader.

Barncancerfonden har under flera år finansierat psykologisk forskning kring hur sjukhusclowner skapar en egen värld tillsammans med barnen. Studierna har visat att interaktionen med clownerna är väldigt välgörande och kan vara en paus från verkligheten i den extremt tuffa situation som ett barn under cancerbehandling befinner sig i.

För att hjälpa fler barn i svåra situationer går vi idag samman för att skänka glädje, skratt och hopp till de barnhjältar som kämpar för livet mot sin cancer. Visa ditt stöd genom att publicera en glädjespridande selfie eller skrattfilm på Instagram med hashtagen #delaettskratt, och skänk 50 kronor till barncancerforskningen genom att SMS:a HOPP till 72900.

Så enkelt, så viktigt!

Kram /Hanna

 

 

Internationella barncancerdagen - #delaettskratt

Mina härliga handledare Mario och Maria delar ett skratt – LIKE!

 


Kommentarer

  • Ninna skriver:

    Kan jag skanka pa nagot annat satt till samma kampanj? Jag bor i utlandet och har inte svenskt telefonabonnemang sa vet inte om jag kan skanka genom att messa?

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    .