Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

FEBRUARI

19

Hanna Erixson

Hanna Erixson

Du gör mig glad

När jag känner mig nere eller är på dåligt humör brukar jag gå in på Youtube och söka på filmklipp med namn som ”Baby laughing” eller ”Cute puppies doing funny things”. Varför? För att jag blir genuint glad av att titta på oskuldsfulla barn som skrattar och hundvalpar som är allmänt söta. Glädjen smittar liksom av sig och det som tynger skingras, om så bara för en liten stund.

Efter internationella barncancerdagen i söndags har jag hittat ännu en glädjekälla som gör mig glad, hoppfull och varm i hjärtat: hashtagen #delaettskratt. Det var så otroligt roligt att följa flödet av alla bilder och filmklipp som publicerades under dagen, ett fantastiskt engagemang på Instagram, Facebook, Twitter och bloggar. Heja alla som är med och kämpar för livet!

 

Kollage_delaettskratt Ett urval av alla de bilder som hashtagades med #delaettskratt

 

På tal om skratt sände Sveriges Radio sammanträffande nog ett inslag om det igår. I avsnittet Smittande skratt märks i hjärnan berättar psykologiforskaren Sophie Scott att det är samma hjärnområde som reagerar när vi hör andra skratta som när vi själva gör det. Det kanske inte är någon nyhet att skratt smittar, men jag tycker att hjärnforskning är så otroligt fascinerande. Avsnittet är bara 1.12 minut och jag rekommenderar dig att lyssna på det HÄR!

 

Allt gott!

/Hanna

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.