Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

MARS

25

Magnus Frid

Magnus Frid

God morgon

En fin morgon ger glädje och hopp för hela dagen, kanske också för längre tid än så. Viden här tiden, kring vårddagjämningen, har morgonstunderna ett särskilt skimmer. Solen börjar gå upp ungefär samtidigt som många människor, efter några månaders famlande i mörker då människorna går upp före solen.

I trakten kring Alingsås så har fina dagar vid den här tiden på året en alldeles särskild morgonritual. Isarna har gått upp, så under klara nätter lägger sig dimma i Säveåns dalgång. Morgonen blir kall, med frost. Dimman sveper om människorna med ett lätt med kallt famntag. Solen tvekar ännu någon timme. Sedan bryter solen fram här och var, värmer marken i strimmor. I gräset finns frosten kvar i skuggan, bredvid de varmare solbelysta stråken där frosten smälter till vackra små droppar. Människorna försöker vara där ljuset finns för att få värme.

Efter denna inledande tvekan på dagen kommer en solig dag med mycket värme. Låt värmen och ljuset komma in i våra sinnen!

Dessa värmande morgnar minns jag sedan tiden då jag gick i tredje klass. Vi gick då på en skola utanför Lerum, Aspenskolan. Det var så mycket inflyttade barn på orten att man åter använde skolor som egentligen var bortrationaliserade. Skolan var som hämtad ur en berättelse av Astrid Lindgren. Morgnarna vid den här tiden på året var så vackra och värmande, att även om man hade för lite kläder på sig för frosten (det blev ju mycket varmare på dagen), så var det så gott att värma sig i stråken med sol medan man såg frosten ge vika på gräset runt omkring.

En annan sak jag minns med värme från denna tid är den märkliga sammanhållning vi hade i just vår klass. Det var inte alls fritt från konflikter eller problem, men i grunden var vi kända för att vara klassen där alla lekte tillsammans och vi hade en märkligt god samhörighetskänsla. Vilken betydelse det har haft under Julias sjukdomstid att kunna ha något sådant att utgå ifrån när man formar livet under svårare tider.

I föregående inlägg presenterades vinnarna av fototävling på temat hopp. Vinnarens bidrag har rubliken ”Gomorron mitt barn”.  Mycket välfunnet. Goda morgnar ger hopp. Låt hoppet leva.

God morgon
/Magnus


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.