Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

NOVEMBER

27

Kanto

Hanna och Sofia – inspirerande tolvåringar!

Det finns så många fantastiska människor som engagerar sig för att samla in pengar till forskningen om barncancer. Hanna och Sofia, två tolvåriga tjejer från Ängelholm, är ett bra exempel. 

Hallå där Hanna och Sofia! Hur kommer det sig att ni startade en insamling till Barncancerfonden och hur gjorde ni för att samla in pengar?
– Det var för 2 år sen när vi hade skoljoggen i skolan. Vi gav en guldtia till fröken som gick till skoljoggen, men när vi kom hem ville vi samla och ge mer. Vi bakade muffins som vi sålde och vi fick ihop 400 kr till som vi skänkte.

Vad hände sedan?
– Sommarlovet efter hittade Sofia kortet vi fått från fröken där hon tackade oss för pengarna. Då kom vi på att vi ville göra det igen.

Hur gick det?
– Vi höll på flera veckor, vi sålde muffins, gick ut med folks hundar, gick och slängde folks skräp på återvinningen, krattade löv, skalade potatis och annat vi fick pengar för. Vi berättade inget för dem i klassen utan tog med oss vårat skrin till skolan när vi hade skoljoggen, det blev 2248 kr totalt. Fröken blev jätteglad och vi hamnade i tidningen.

Och ni har fortsatt er insamling även i år?
– Detta året blev det mest muffins och vi frågade efter folks pantflaskor. Vi fick ihop 3000 kr. Folk har frågat oss om vi inte skulle behålla pengarna, men vi ville skänka dom för dom går ju till något viktigt.

Hanna och Sofia, glada och stolta!

Vilken kreativitet, och vilken arbetsinsats! Verkligen beundransvärt. Ni inspirerar oss och många andra genom ert engagemang. Tusen tack, Hanna och Sofia.

Ni kan vara stolta över er insats i kampen mot barncancer.

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.