Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

JANUARI

11

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Min bussbästis!

Hej!

Häromdagen damp det ner en bok i brevlådan. En alldeles rykande färsk av John Green som handlar om en cancersjuk tonårstjej från USA och hennes möte med kärlek, kriser, vardag och död. Livet, kort sagt. Allt skrivet med ett avväpnade dråpligt och ärligt språk, lika mycket bångstyrigt som livsbejakande. Boken har legat etta på New York Times bestsellerlista och är vald till årets skönlitterära bok av Time Magazine. Nu har den blivit min bästa kompis på bussen.

Bevaka denna blogg för inom kort kommer vi att berätta om  hur just DU har chans att bli ägare till denna bok!

//Johanna Perwe

Förr eller senare exploderar jag


Kommentarer

 • Lena skriver:

  Först tack till Barncancerfonden och föreningarna för det fina och viktiga jobb som görs!

  Så till en önskan. Om att få plats, synas och finnas med. Vi som lär oss leva ett nytt liv utan våra barn. De som kämpat hårdare än hårdast men ändå inte klarat det. Ett av fyra.

  Jag har saknat och saknar verktyg under resans gång. Verktyg för att prata om döden. För att underlätta för mig att närma mig och förhålla mig till den. Hitta ingången för att kunna berätta för vår kämpe Nora och för lillebror Ivar. Verktyg som kan hjälpa mig att förstå att det ska gå.

  Det skulle kunna vara en barnbok som tydligt talar om ett barns död. Eller ett lätt tillgängligt chattrum som bjuder in föräldrar som förlorat ett barn. Till och med på sjukhusets avdelning för cancersjuka barn är samtalet om och synliggörandet av döden frånvarande. Man anar att det sker bakom stängda dörrar och neddragna gardiner. Men inget uttalas eller delas. Denna osynlighet gör vår resa svårare och vår historia mer ogreppbar.

  Fuck cancer!

  • Johanna Perwe Johanna Perwe skriver:

   Hej Lena!
   Tack för din viktiga kommentar. Ett led i arbetet med att erbjuda verktyg i sorgearbetet är att vi i våras gav ut boken ”Ett barn fattas mig”. Men ett verktyg för de små, och även stora, barnen saknas ännu. Jag bär med mig detta önskemål till vår lista av viktiga projekt att titta vidare på. Du får gärna mejla mig direkt på johanna.perwe@barncancerfonden.se för att berätta mer om dina behov och önskemål.
   Mina allra varmaste hälsningar,
   Johanna

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  .