Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

AUGUSTI

11

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Ny bok! Rex och Rut: Sjukhustjuven

Det är bra när det ges ut böcker för barn i sjukhusmiljö eftersom det ger igenkänning för de barn som vistas på sjukhus. Det är dessutom extra roligt när det är någon klok person som man känner, som står bakom boken.

Nyligen lanserades boken Rex och Rut: Sjukhustjuven. Den är skriven av vår fantastiska syskonstödjare Eva Salqvist som jobbar på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Tillsammans med illustratören David Henson har hon gjort en bok för barn (6-9 år) som gör något så värdefullt som att skapa spänning i sjukhusmiljö. Boken lockar till mysterie-klur och hemliga upptäcksfärder, vilket kan vara nog så viktigt när man är inlagd längre perioder på sjukhus.

De pastelliga illustrationerna är lekfulla och detaljrika, och det märks att både text och bild är väl förankrade i sjukhusmiljö – både David Henson och Eva Salqvist arbetar nämligen på sjukhus, vid sidan av bokproducerandet. I berättelsens fokus står syskonparet Rex och Rut, som märker att saker börjar försvinna på sjukhusets barnavdelning. Då tar sig (framför allt) Rut ut på tjuvjakt, och längs vägen uppstår både nya vänskaper och tokigheter, men även mysterier – som (lyckligtvis!) får en förklaring i slutet. Sjukhustjuven är den första av flera delar i bokserien. Nästa del beräknas komma ut till jul.

Ja ni ser ju själva. Finfina illustrationer av David Henson.

FullSizeRender3

FullSizeRender2

FullSizeRender4

Så mitt boktips så här inför skolstarten till alla 6-9-åringar – oavsett om man ligger på sjukhus eller inte – är alltså Rex och Rut: Sjukhusmysteriet, som på ett jättefint sätt bidrar till att få sjukhus att kännas både spännande och roliga; ett ställe som gjort för äventyr och upptåg.

//Johanna Perwe


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.