Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

Om bloggen

Här berättar vi om engagerade människors initiativ för att bidra till kampen mot barncancer, vad som händer inom forskningen kring barncancer och hur Barncancerfonden och våra sex föreningar arbetar.

Vi som skriver i bloggen hittar du här. Ibland bjuder vi också in gästbloggare som delar med sig av sitt engagemang under en period. Dessutom har vi dragit igång en bloggstafett där man får hålla stafettpinnen under några månaders tid. Det kan till exempel vara föräldrar, forskare eller andra som vill göra skillnad i kampen mot barncancer, för att låta flera olika röster komma till tals.

Policy kring kommentarer

Vi hoppas få många kommentarer och frågor på våra blogginlägg. Vi vill hålla en god ton på bloggen och tillåter inga personangrepp eller någon form av olaglig aktivitet. Därför tar vi oss friheten att redigera och/eller radera kommentarer om det skulle behövas.

Om du har frågor, synpunkter eller vill tipsa oss om något att skriva om så når du oss genom att mejla info@barncancerfonden.se.

Här hittar du fler kontaktuppgifter.

Om Barncancerfonden i sociala medier

Vi strävar alltid efter att vara kostnadseffektiva och att använda vår tid på bästa sätt. Vi är medvetna om det enorma ansvar vi har att förvalta våra generösa givares pengar på bästa sätt (läs gärna mer om vårt arbete kring kvalitet och öppenhet här).

Vi försöker alltid vara snabba med att svara på frågor och vara närvarande i den utsträckning vi kan. Vi lovar inte blixtsnabb feedback eller att vi kan tillmötesgå alla önskemål – men vi kommer att göra vårt bästa utifrån våra resurser.

Hjälp oss sprida budskapet

En viktig uppgift vi har är att öka medvetenheten om barncancer. Dela gärna artiklar i dina nätverk med hjälp av ”gilla-och-dela-knapparna” i anslutning till varje bloggpost eller länka till oss från din egen blogg/hemsida. Tack för din insats!

Om Barncancerfonden

Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

Den direkta kontakten med cancerdrabbade barn och föräldrar sker genom sex regionala föreningar. Tillsammans arbetar vi effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, råd och stöd samt information.