Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

MAJ

28

Anna Kristensson

Anna Kristensson

Panamagirighet eller riktig lycka?

Mycket vill ha mer. Det har inte minst Panamaskandalen visat. Ibland blir jag uppgiven över egoismen och girigheten. Väldigt mycket forskning visar att när basbehoven är tillfredsställda så ökar inte lyckan av att spendera mer pengar.

Men, prosocialt spenderande, när man spenderar pengar på någon annan än sig själv, ökar graden av lycka. Vilken tur för mig som jobbar med insamling på Barncancerfonden! Nu måste jag bara få ut budskapet till alla. HALLÅ – ALTRUISTISKA HANDLINGAR ÄR BRA FÖR DIG SJÄLV OCH OMVÄRLDEN. HALLÅ! (Tänk eko flera gånger: hallå, allå, lå, lå, lå)

Okej, det finns säkert många som inte är helt övertygade. Därför har jag letat fram några produkter som du kan spendera pengar på. Men, där en del eller hela vinsten går till välgörenhet. Då borde väl lyckoindexet slå i taket?

GodDryck No 1 Goda Bubblor – Ett mousserande alkoholfritt ekologiskt vin.

Det här vinet har fått riktigt fina recensioner och  företaget God dryck har inte några privata aktieägare utan skänker vinsten till sex olika välgörenhetspartners. Perfekt till studenter och bröllop!

God_Dryck No2a1-225x300

 

Majas Cottage – lyktor, fat, heminredning

Majas lyktor har sedan 2012 samlat över 2 miljoner kr till Barncancerfonden. 50% av intäkterna doneras till oss. Även Ung Cancer får ta del av intäkterna. En fin lykta till fröken kanske kan passa i dessa dagar?

Majascottage 1357-38-frkenlykta

 

Anton Frans – solglasögon

Varje köp av ett par solglasögon från Anton Frans genererar en donation om 200 kr till den välgörenhetsorganisation som du själv väljer. Så om du ändå har tänkt att slå till på ett par solglasögon kanske det här kan vara värt att kolla in?

antonfrans

 

GodEl – elbolag

GodEl är en stiftelse och har inget privat vinstintresse. Vinsten går till sju välgörenhetsorganisationer och kunden väljer själv vilken organisation som ska gynnas. Jag har faktiskt själv bytt till dem nyligen, det var väldigt enkelt. De sköter allt.

 

Det finns säkert massor av andra exempel på bra företag som hjälper till så att lyckoindexet slår i taket. Du får gärna tipsa i kommentarsfältet. Hur är det t ex med aktiefonder där del av vinsten går till välgörenhet? Kan ju vara något för pensionssparandet.

Trevlig försommar! /Anna

#blogg100


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.