Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

APRIL

16

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Med plats för sprickor i kanten

porslin2

Ibland känns det som om vårt samhälle inte lämnar plats för sprickor i kanten. Allt ska vara tipptopp och skinande blankt, väldesignat och välputsat; utstakat in i minsta detalj. Höga utbildningar och prestationer har en given plats på arbetsmarknaden, precis som en perfekt rad av monokroma designmuggar – utan minsta skavank – har en plats på skrythyllan i köket.

Men om en inte lever upp till allt detta, var hamnar man då?

Precis som min porslinshylla därhemma får sin charm av de kantstötta kopparna, de unika exemplaren som älskats lite extra, så måste också vårt samhälle ge utrymme för det sköra och tilltufsade. För det finns ju faktiskt tillfällen då designmuggarna inte alls passar; när de rentav känns lite tråkiga och förutsägbara. När man behöver matcha just DET fatet – det som också bär en charm, lite skavanker och en unik historia – med just DEN koppen.

Det är lite så som Peritos ungdomsrekrytering arbetar. De ger plats för de som inte är stöpta i den tråkiga designmuggsmallen. Jag är glad över att vi precis inlett ett samarbete med Peritos. Deras coacher vägleder och stöttar i arbetssökandet och i vissa fall anställer även Peritos ungdomar som då får möjligheten att under ett år vara på en passande arbetsplats med handledning och coachstöd. Att få stöd i kontakten med arbetsgivare kan underlätta inträdet på arbetsmarknaden och möjligheten att få en anställning, vilket ju är drömmen!

Vi startar ett pilotprojekt i Stockholmsområdet. Faller det ut väl är tanken att det ska finnas över hela landet så småningom. Läs mer här.

//Johanna Perwe

#blogg100


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.