Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

FEBRUARI

03

Hanna Erixson

Hanna Erixson

Praktik på Barncancerfonden – en dröm gick i uppfyllelse!

Hej, hej!

Eftersom att det här är mitt första inlägg på bloggen tänkte jag börja med att presentera mig själv och berätta vad jag gör på Barncancerfonden. Jag heter Hanna Erixson, är 24 år och läser andra terminen av utbildningen Webbkommunikatör – Sociala Medier på Medieinstitutet i Stockholm. Medieinstitutet är en yrkeshögskola (YH), vilket bland annat innebär att utbildningarna har ett nära samarbete med organisationer och företag inom branschen. Samtliga utbildningar innehåller LiA (Lärande i arbete) eller praktik som det kallas i folkmun.

När jag var på Medieinstitutets öppet hus för snart ett år sedan fick jag, förutom större inblick i utbildningens innehåll, se var tidigare elever hade gjort sin praktik. Jag minns att jag hajade till när Barncancerfonden dök upp på PowerPoint- presentation och tänkte; där vill jag också göra praktik!

Några arbetsprover, intervjuer och en sommar senare klev jag in i skolans lokaler på Tulegatan och för att göra en väldigt lång och händelserik höst kort så är det med stolthet jag skriver att jag nu, ett år senare, sitter vid ett eget skrivbord på Barncancerfonden och gör min första praktik. En dröm gick helt enkelt i uppfyllelse och det känns otroligt roligt, häftigt och lärorikt att vara en del av den beundransvärda organisationen som arbetar för en så otroligt viktig sak – att utrota barncancer.

Jag ska vara på Barncancerfonden till den 6 mars och tänker att jag berättar mer om mina arbetsuppgifter i kommande inlägg. Ha det fint så länge!

IMG_2204

Den här söta nallen heter Tryggve och är mina nya kontorskompis. Du kan köpa honom här och samtidigt bidra i kampen att utrota barncancer – dubbellycka!

 

/Hanna Erixson


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.