Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

AUGUSTI

29

Kanto

Presentation av Kanto – vår nya medarbetare

I måndags den 27 augusti började jag min praktik på Barncancerfonden. Det känns jättekul att få arbeta med något som jag alltid varit intresserad av – Jag brinner för allt som handlar om barn. Jag tål inte att barn lider av vare sig hunger, sjukdom eller misshandel. Så Barncancerfonden känns som den rätta platsen för mig, och mitt mål är att även i framtiden arbeta inom ideella föreningar.

Kanto Andriantsalama Rickman

Hur jag hamnade här

Jag pluggar till webbkommunikatör med fokus på Sociala medier på Medieinstitutet  i Stockholm. Vi läser kommunikation, projektledning, produktion för digitala medier och praktiskt skrivande. Det är en bred utbildning som förhoppningsvis kommer att leda till ett jobb.

I vår utbildning ingår tre praktikperioder. När jag fick veta att Barncancerfonden sökte en praktikant skickade jag min ansökan med en gång, träffade Mario Frost och Susanne Aadde och det blev ett ja! Nu jobbar jag under Marios handledning och kommer att vara här i tio veckor framöver.

Lite kort om mig

Jag kommer från Frankrike, men ursprungligen från Madagaskar. Jag har haft mycket tur i och med att jag fick jobb bara tre månader efter att jag flyttade till Stockholm för fem år sedan. Varje sommar jobbar som guide på Drottningholms slottsteater, och på vintrarna har jag jobbat på fransk-svenska institutioner, men det visade sig inte riktigt vara min grej. Jag ville prova på något nytt, något mer skapande och hittade Medieinstitutets yrkesutbildning.

I Frankrike pluggade jag engelska, tyska och kulturvetenskap med inriktning mot musikproduktion. Tack vare mina studier har jag rest en hel del, läst i USA och praktiserat i Tyskland. Jag har jobbat på många kulturella organisationer, bland annat på det berömda Georges Pompidou Centret  i Paris och som produktionsassistent eller agent i musikbranschen (klassisk, tango och jazz).

Omkring 2005 kände jag att jag ville lämna det hektiska livet i Paris, så jag bestämde mig för att flytta till Sverige vilket jag alltid drömt om. Det blev början till ett roligare liv.

Om ni vill veta mer om mig så får ni gärna besöka någon av mina bloggar och min helt nya hemsida om Madagaskar:

Personlig blogg om min relation till Madagaskar – madakanto.com
Min fotoblogg – arkanto.canalblog.com
En blogg om mina iakttagelser om Sverige – allthethingsiam.wordpress.com
En informationssida på svenska om Madagaskar – upptäckmadagaskar.se 

Jag hoppas att det kommer bli några inlägg på bloggen under min tid här på Barncancerfonden – så förhoppningsvis ses vi snart igen!

Glada hälsningar! //Kanto


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.