Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

AUGUSTI

14

admin

admin

Ride of Hope 2012 – en sammanfattning

Här kommer en rapport från de sista dagarna av Ride of Hope och avslutningsvis en sammanfattning av Sveriges viktigaste cykellopp 2012:

Ride of Hope dag 8 – en resa på 112 km från Västerås till Uppsala

IKEA Västerås – ”Jag är ute och cyklar… men för en god sak!”

På IKEA i Västerås har man startat upp ett litet cykelteam som samlat in pengar genom events på varuhuset under våren och sommaren. Man har även cyklat motionslopp tillsammans i sina IKEA-kläder. I fredags avslutades insamlingen med att Ride of Hope-etappen gick i mål vid IKEA Erikslund. Teamet satt på trainers och cyklade, hjälpte till vid Minivättern samt skramlade med bössor i varuhuset. Dagen därpå stod man även i depån och delade ut bullar, bananer och festis. Satsningen visar hur även stora företag på lokal nivå kan hjälpa till genom att samla in pengar, skapa synlighet och få personalen att motionera (samtidigt som att man känner att man gör en god sak).

Dagens etapp gick bra trots att det kom lite regn även denna dag och då etappen var ganska kort (lite drygt 11 mil) behövdes det bara en depå i Enköping. Den bemannades av IKEA i Västerås och det bjöds på kaffe och kanelbullar.

På kvällen hade vi en gemensam middag med alla de som deltagit ända från starten i Lund och förutom en välsmakande grillbuffé bjöds det även på medaljutdelning och en känslofylld berättelse från tjejerna bakom Juliaresan.

En av våra cykelledare, Bitte Håf (som är moster till en av tjejerna), och tjejerna bakom Juliaresan.

Tjejerna bakom Juliaresan föreläste om sitt projekt i Uppsala samt cyklade sista etappen. De påminde alla deltagare om varför vi gör det här. Det handlar inte lika mycket om cykling som det faktiskt handlar om engagemang och viljan att hjälpa till.

Ride of Hope dag 9 – en resa på 92 km från Uppsala till Stockholm

Till starten i Uppsala dök det upp runt 350 deltagare och äntligen var vädret med oss igen, faktiskt sol och värme. Läs mer om vädret längre ner.

I samband med starten höll jag ett kort tal och påminde deltagarna om att vi kämpar för livet och pratade om våra fallna hjältar. Pratade om Juliaresan och även om en Peter Fåglum som jobbade på Shimano. Peter och Shimano har varit med Ride of Hope sedan starten 2008 och alltid trott på våra värderingar och insamlingsmål. Peter avled i våras av en hjärntumör och därför ville vi hedra hans minne genom att döpa etappen till Peter Fåglum in memorian.

När alla hade startat klockan 11 blev jag stoppad av en kvinna som presenterade sig som Peters sambo och bakom de mörka solglasögonen såg man tårarna. Det kändes väldigt bra att vi kunde göra något som hedrade Peter och som blev så bra.

Från Uppsala blev våra grupper eskorterade av 10 motorcyklister från Aros MC som var med hela vägen till Gärdet. Ses här tillsammans med Joachim Englesson, en av våra cykelledare.

Vi har haft många deltagare och de har tillsammans cyklat över 23.000 mil och allt har fungerat perfekt. Några små vurpor och en massa punkteringar men inget allvarligt. Detta höll sig tyvärr inte hela vägen utan några kilometer från mål inträffade en olycka som gjorde att ambulans tillkallades. Två personer fick föras till sjukhus med frakturer.

Idag fick jag ett mail från en deltagare som skrev så här:

”Vill tacka för ett bra lopp i söndags. Jag och tre till cyklade i grupp 24-28 med Daniel. Jag körde omkull när vi hade cyklat lite mer än halva banan. Landade på vänsterarmen / armbågen.

Trots smärta tog jag mig ända in i mål, kunde knappt växla eller bromsa så det var lite obehagligt. Var på sjukhuset igår (måndag) och det visade sig vara en liten fraktur i armbågen, efter röntgen när man säkert visste vad det var så tog man en spruta och sög ut en massa blod samt sprutade in lokalbedövning för att svullnaden skulle ge med sig. Svimmade nästan 2 gånger på grund av smärtan. Så ingen cykling på 10 veckor ungefär. Vila, zitadon och sjukgymnast framöver.

Vad gör man inte för barnen 🙂

Ha det gott så ses vi nog nästa år!”

Härlig inställning från en av deltagarna!

Målgången på Gärdet

Aldrig förr har så många mött upp på Gärdet som i år. Nära och kära välkomnade cyklisterna med blommor och ballonger. Fruar, män, barn, vänner, släktingar.

Vädret – Det regnigaste Ride of Hope hittills!

Vi har aldrig haft så här mycket regn under Ride of Hope som i år. Men det verkade inte spela deltagarna någon roll. ”Man kan bara bli blöt en gång” som en deltagare sa. Det är fantastiskt hur nästan 100 cyklister under 9 dagar kan uthärda regn dag ut och dag in med ett leende på läpparna medan flera tusen bryter på Vättern efter 10 mil för att det är kallt och blött.

Summering Ride of Hope 2012

Ride of Hope 2012 blev ett väldigt lyckat event med många starter, många nya företagskontakter, många nya givare som pratar gott om Barncancerfonden.

Loppet i siffror:

  • 1.550 starter, en ökning med 37% från 2011
  • deltagarna cyklade cirka 23.000 mil
  • 91 deltagare cyklade samtliga nio etapper, förra året var det 48
  • insamlingen kommer att hamna runt 1,7 Mkr, mot förra årets ca 1 Mkr
  • följande företag är nya parters till Ride of Hope – Ving Sverige AB, Skandiamäklarna, ICA Malmborgs, Julius Biljettbokning, Lecor Stålteknik AB, Göteborgs Spårvägar, Västra Djursjukhuset, Holmens Herr AB, GE Money Bank, Ahréns Åkeri AB, Kinnarps AB, Advokatfirman Glimstedt i Lund AB, Tryckfolket i Malmö AB, Key Solutions Group, Vidilab AB, Tornet Närköp, MOTIVERA CSR AB, Italian Team AB, Flyttmäster i Malmö AB, Saxnäs Turism & Fritid AB/KronoCamping, Alectum Inkasso, AON Sweden AB, Kvibergs Marknad AB, Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark AB, Holmens Marknad AB, Aktiv Kapital Sverige Services AB, Dalby Maskin AB, Trimtex.

Tack alla inblandade för ett fantastiskt år!

Hälsar Billy Ydefjäll – projektledare


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.