Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

FEBRUARI

27

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Tio noveller om barncancer

Novellomslag_474

Vissa projekt här på Barncancerfonden griper tag lite extra och får mig att känna att jag har världens bästa jobb. Ett sådant är vår novellsamling som lanserades i dagarna.

Det hela började för ganska precis ett år sedan då vi bestämde att vi skulle ha en skrivtävling med vår ambassadör Camilla Läckberg. Vi fick in otroligt många fina och starka bidrag som var skrivna av mor- och farföräldrar, kompisar, syskon, mammor, pappor, bonusföräldrar och inte minst dem som själva haft barncancer. Jag läste, grät, läste, grät och förundrades över hur alla dessa fantastiska människor lyckats gå vidare, och också hur flera av dem lyckats förmedla hopp, i allt det här svåra. Men – vad hade de för val?

Jag är i alla fall glad att de valde att dela med sig av sin historia till oss. Tack alla ni, ni är mina superhjältar!

Eftersom vi tyckte att det fanns så många starka berättelser ville vi på något sätt ta till vara på dem. Dela med oss av dem. Ge igenkänning för de som själva är drabbade och skapa förståelse för hur det kan vara, när man står vid sidan av. Därför har nu ett urval av texterna blivit ”Tio noveller om barncancer”.  

Läs, sprid vidare – och förundras.

//Johanna

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.