Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

FEBRUARI

07

Cecilia Fellenius

Cecilia Fellenius

”Utrota cancern” en välgörenhetskonsert till förmån för Barncancerfonden

Lördagen den 2 februari hölls det en välgörenhetskonsert till förmån för Barncancerfonden i Eskilstuna. En konsert som både rörde mig och Barncancerfondens generalsekreterare Olle Björk till tårar! Det var inte enbart de fantastiska musikerna och berättelserna som rörde.  Det som rörde var också det engagemang vi fick uppleva under kvällen samt viljan att hjälpa oss fylla alla de blå stolarna med friska barn!

3av4_barncancerdagen

Idén till konserten kom till för att Kristin Nordström, en av arrangörerna själv har haft cancer. Kristin är idag fri från cancern men har både blivit synskadad och tvingats amputera en fot till följd av sjukdomen. Hon har under resans gång även förlorat några av de vänner hon mött på sjukhuset.  Trots  sina tuffa  erfarenheter är hon en ortolig inspirationskälla och ser istället för hinder möjligheter. 2012 blev hon också en av de 10 första Peer supportrarna i Sverige!

Kristins stora intresse för sång och musik i kombination med hennes egen sjukdomshistoria bidrog till att projektarbetet på gymnasiet blev en välgörenhetskonsert för Barncancerfonden.  Även Kristins väninna Sara Sundin som funnits vid  Kristins sida hela sjukdomsperioden har varit med att arrangera konserten som gick under namnet ”Utrota cancern”. En konsert där publiken bestående av ca  380 personer bjöds på musik, information om barncancer samt fick lyssna till cancancerdrabbade barn och ungdomars egna historier.  Tillsammans samlade de in 23108 kronor till Barncancerfonden, vilket både vi på Barncancerfonden och tjejerna själva är oerhört tacksamma över! Inte konstigt när de satt 5000 kronor som insamlingsmål 🙂

Så här skriver de själva på facebookevenemanget de startat upp inför konserten:

”23108 kronor!!! Så mycket fick vi in på att sälja fika, program, stå med bössor och sälja silverhjärtan. Helt fantastiskt! Jag är så sjukt tacksam för att alla ni fantastiska medverkande på scenen och i publiken var där. Utan er skulle vi inte kunnat skänka såhär mycket till barncancerfonden. Jag som barncancerfonden är oerhört glada och tacksamma för att ni alla var på plats för att hjälpa oss utrota cancern!”

s o k

Här kan du yssna på Sveriges radios intervju från den 5/2 med Sara och Kristin! (spola fram till 16.17)

Ett stort tack till Kristin och Sara för ett strålande arrangemang.Tack också alla andra som dragit sitt strå till stacken och  gjorde välgörenhetskonserten möjlig! Tillsammans gör ni en enorm skillnad. Tillsammans har ni bidragit till att komma ett steg närmare Barncancerfondens vision att utrota barncancern! Tack vare era bidrag kan forskarna  hitta på nya behandlingsmetoder. Behandlingsmetoder som räddar liv! Utan de framsteg som forskningen gör skulle varken jag eller Kristin kunnat få möjligheten att uppleva det vi gjorde i lördags. Så från botten av mitt hjärta;  Tack alla ni som bidrar, tack alla ni som kämpar för livet!

Om ni ännu inte gjort det… Kolla också gärna in Sara och Kristins egen insamling : ”UTROTA CANCERN”.  Skulle jag få bestämma, blir det ett solklart mvg för Sara och Krisins engagemang och projektarbete! Bra jobbat!

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.