Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

MARS

03

Helena Gillberg

Helena Gillberg

Vasaloppsvånda och penningpepp


Sitter i en stuga utanför Mora. Undrar lite grann vad jag håller på med egentligen. Imorgon ska jag åka Vasaloppet. Hela, långa Vasaloppet. Nio långa mil från Sälen till Mora. Det är helt utanför min comfort zone.

Jag känner att om det är något positivt som Ruts sjukdomstid har gjort med mig, så är det att den har gett mig en annan syn på vad som är möjligt, vad vi människor kan klara av. Rut, lilla, söta, rara, stentuffa Rut, har klarat av flera år av intensiva behandlingar som brutit ner henne och ätit upp henne inifrån, och hon har tagit sig tillbaka, stark och frisk! Det ger mig styrka att tro på mig själv och MIN förmåga att klara av saker. Eller iallafall en vilja och ett mod att prova och försöka. Det gav mig modet att söka nytt jobb. Och nu ger det mig modet att försöka mig på Vasaloppet! Vad är väl nio mil i spåret jämfört med flera års cancerbehandling? Vad är väl lite mjölksyra jämfört med cellgifter och strålning? Vad är väl träningsvärk jämfört med operationer, biverkningar, infektioner och isolering?

20150715_193429

Jag är inte ”träningstypen” egentligen. Jag är lite lat, äter mer än gärna alldeles för mycket fika och godis, hamnar gärna i soffan efter arbetsdagen osv. Men jag gillar att åka skidor. Så nu är jag här, med pirr i magen och kolhydrater i kroppen, och väntar på sömnen, eftersom klockan ringer 03.00 för uppstigning, havregrynsgröt och buss till Sälen. För detta klarar jag, om det så ska ta tolv timmar. Eller?

20180303_150951

Jag har bett mina nära och kära om sponsring. Om pepp-pengar. Jag lovar att jag kommer kunna ge det där lilla extra i spåret i morgon om jag vet att det kommer in pengar till Barncancerfonden samtidigt! Jag har bett om insättningar till Barncancerfonden via Ruts resa, vår egen insamling som vi startade när Rut var under behandling. En krona per mil, en tia per kilometer, en slant per passerad kontroll… Vad som helst, varje bidrag räknas och hjälper mig framåt! Jag har blivit utlovad insättningar om jag syns i TV, och ännu mer om jag blir intervjuad! Förstå att jag känner mig taggad! Så nu vet ni vad det handlar om, om ni ser en galning som hoppar upp och ner och vinkar till kameran under morgondagens lopp… För 80 procent räcker inte.

//Helena


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.