Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

NOVEMBER

01

Helena Bäckmark

Helena Bäckmark

Vi lyfter på hatten…för hatten!

Glad Klas innan diplomutdelning

Varje år arrangerar Karolinska Institutet en pampig så kallad installationshögtid, där de presenterar de nya professorstillskotten. Årets ceremoni ägde rum i tisdags och det var denna gång 44 professorer som gavs till känna. En som blev firad bär namnet Klas Blomgren och hans forskartjänst och forskningsprojekt är till stor del finansierade av Barncancerfonden.

Strålning mot hjärnan hämmar nybildningen av hjärnceller och vad detta kan få för konsekvenser, så kallade sena effekter, för den växande hjärnan hos barn, forskar Klas om. Jag kommer att berätta mer om Klas spännande forskning och de upptäckter han gjort vid ett annat tillfälle, för han har mycket att delge oss, jag lovar!

Men Klas kan mer än att forska. Han är även specialistläkare, barnonkolog, på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm. Han har fått diverse akademiska priser och utnämningar och är dessutom hedersprofessor vid ett universitet i Kina.

Så han har många strängar på sin lyra, denna glada Klas Blomgren. Men argentinsk tango säger han att han inte vågade sig på när orkestern bjöd upp till dans i tisdags kväll!


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.