Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

OKTOBER

15

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Vinnaren får skrivcoaching av Camilla Läckberg

Det bästa med att jobba på Barncancerfonden är att man får möta så många intressanta människor och ta del av så många berörande historier.

Ett sådant möte fick jag idag med Christina Myrdhén som vann vår novelltävling med Mamma jag vill inte till Himlen (pdf). Berättelsen handlar om när hennes son Lucas drabbades av cancer som 4-åring och deras gemensamma kamp. Idag fick hon hon sin skrivcoaching av Camilla Läckberg som var en del av förstapriset i novelltävlingen. Men först satt hon med i TV4:s Efter tio tillsammans med Camilla Läckberg.

På plats i TV4-huset på morgonen. Janica Lauterbach, Barncancerfonden, som varit med i projektet från start, och Christina Myrdhén, vinnare i novelltävlingen.

TV-sminkad och klar! Nu var det bara att vänta på att studiovärdinnan skulle ropa in henne…

TV4:s frukostfika för alla som deltar i morgonsoffan och i Efter tio.

Under och efter programmet chattade Camilla med tittarna om skrivande och författarskap.

Utanför restaurangen Griffins där skrivcoachingen skulle äga rum.

Vi diskuterande skrivande och vad som var nyckeln till framgång. Ett av de viktigaste tipsen Camilla delade med sig av var att bara börja skriva, inte sitta och vänta på inspiration. Det gäller att öva, öva, öva… Det är såklart också bra att också ha en grundtanke; att landa i en tydlig bild av vilken typ av bok man vill skriva. Och sedan göra det.

Det kan ju vara lättare sagt en gjort, kan man ju tycka. Men även Camilla startade ju en gång i tiden med ett tomt worddokument som så småningom blev ”Isprinsessan”. Efter många timmars slit framför datorn, förvisso.

Men hon gjorde det.

Lunchen, som Camilla bjöd på, var väldigt god! Bakom restaurangen står Camillas barndomskompis och tillika kokbokskollega Christian Hellberg. Jag måste också passa på att bjuda på några bilder från den grymt snygga restaurangen. Den var lite eklektiskt inredd, som en blandning mellan ett brittiskt bibliotek och en fransk boudoir.

Camilla, Christina, Janica och jag själv, som också arbetar med projektet på Barncancerfonden.

Efter lunchen signerade Camilla böcker. Christina fick ett signerat bokpaket med alla Camillas deckare.

Det har varit en lång dag för vår vinnare. Nu återstår bara tågresan tillbaka till Göteborg. Tack, Christina, för att du delade med dig av din historia och för att du gav oss en helt oförglömlig dag. Och ett stort lycka till med ditt skrivande!

Sist, men inte minst, vill jag passa på att berätta om Camillas insamling som hon startade för Barncancerfonden idag. Du kan göra skillnad och skänka en slant till forskningen du också.

//Johanna

 

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.