Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

APRIL

11

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Vova får strålbehandling: Lär känna författaren bakom boken

vova_far_stralbehandling

I dagarna kom den nya boken om Vova från tryck. Den här gången vår vi följa med när Vova får strålbehandling, vilket förhoppningsvis hjälper till att förbereda barn som själva ska strålbehandlas eller syskon och kompisar därhemma som vill veta vad som händer på sjukhuset.

För att ni ska få lära känna författaren bakom boken, Camilla Binz, en 44 årig trebarnsmamma i Älmhult, har jag ställt några frågor kring själva arbetet.

camilla

Varför skrev du boken?

– Att vara förberedd och involverad skapar trygghet inför en cancerbehandling. Det blev tydligt för mig själv när jag behandlades mot cancer i Japan för flera år sedan och inte kunde språket.

Vad är roligast i själva bokprocessen?

– Helheten är det bästa. Att få möjligheten att följa två barn som är och har varit under behandling till att bygga upp en historia som är både verklig och fiktiv, med ord och bild. Under tiden pågår hela samarbetet med referenssjuksköterskor, Barncancerfonden och kommunikationsbyrån som alla har haft viktig återkoppling. Och sist men inte minst att boken har ett syfte som stöd för barn och anhöriga som är i en strålningsbehandling.

Vad är du mest nöjd med kring boken?

– Att det blev en fristående fortsättningen på Vova får cytostatika, det betyder att den behövs. Jag är också nöjd med enkelheten i det grafiska uttrycket och att de två böckerna grafiskt håller ihop.

Vad har du för nya projekt på gång framöver? 

– Jag har ett kreativt jobb som grafisk kommunikatör på IKEA Älmhults varuhus. Privat bubblar det alltid i mig men inget som är på väg ut ännu.

//Johanna

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.