Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

NOVEMBER

22

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Att släppa taget

ballonger20160909_151837_Det är så mycket som berör och stannar kvar i den här bilden. Inte nog med att den är fin bara som den är; ballongerna och barnen på berget. När man också vet att barnen på bilden alla har förlorat en bror eller syster i cancer, och att de lagt in budskap till sitt syskon i ballongerna, som de är i färd med att släppa upp i skyn, så får bilden ytterligare en dimension.

Bilden togs i samband med en vi som mist-träff som Barncancercentrum Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus anordnade tidigare i höstas tillsammans med konsultsjuksköterska Karin Fritzson och syskonstödjare Joachim Bång, med stöd från Barncancerfonden Västra.

Joachim berättar om det hela så här: ”Det blev lite högtidligt, samlat och tyst innan släppet. När dom väl släpptes, i den takt barnen själva bestämde, blev det känslosamt över hela registret. Det infann sig också en slags lättnad och stolthet. Det var fint. En flicka ville inte släppa taget utan vill ta med ballongen hem och släppa den tillsammans med sin familj.”

Det är så himla fint. Men det är också så att hjärtat nästan går sönder.

//Johanna Perwe


Kommentarer

  • […] därefter var det ett program för föräldrarna – och ett program för syskonen.  Precis som förra året anordnades ett ballongsläpp som avslutning på dagen. På grund av vädret var det svårt att få […]

  • […] Men om man känner till att tatueringen sitter på Team Rynkebys Jönköping-kapten, dvs en otrolig eldsjäl som cyklat till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden, och om man känner till att barnen deltar i ett ballongsläpp för att hedra sin döda syster eller bror, så blir tatueringen genast något större än sig själv på nåt vis. Här är förlagan från verkligheten. […]

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    .