Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

DECEMBER

04

Johanna Perwe

Johanna Perwe

”Ett gram ljus väger mer än ett ton mörker”

Så skriver Lukas Ernryd i sin krönikesamling som han gjort för Ture Thell. Ture Thell som aldrig hann fylla sju. Ture Thell som hade bestämt sig för att han skulle samla in pengar så att andra barn inte skulle bli sjuka.

untitled (3)Men Ture hann aldrig göra det, innan han dog i leukemi. Så nu gör Lukas Ernryd det åt honom istället genom Tures egen insamling.

Krönikesamlingen av Lukas Ernryd, som kom ut tidigare i höst, är en sann skatt av personliga texter om livet, döden och allt däremellan. Varje text slår an en känsla och bjuder läsaren på viktigheter som får en att stanna upp och fundera. Och framför allt att känna.

Samlingen bjuder på flera dråpliga historier om hans danska, koleriska pappa som gått balansgång på slak lina under stora delar av författarens uppväxt. Det är roligt. Men många gånger fastnar skrattet i halsen då livets väsentligheter gör sig påminda mitt upp i alltihop.

Krönikorna är tidigare publicerade bland annat i Kristianstadsbladet och det är tack vare ett samarbete med Ica Maxi Kristianstad som boken blivit verklighet.

Jag rekommenderar verkligen boken varmt och vill samtidigt slå ett slag för alla fina initiativ och insamlingar där ute som tillsammans gör att Tures vision en gång ska bli verklighet.

Önskar er alla en riktigt fin helg.

//Johanna Perwe

PS. Missa inte Lukas Ernryds kommande boksignering på Ystads Allehanda den 10 december klockan 10.30-11.30.

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.