Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

MARS

11

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Finbesök från Ågrenska

Igår och idag hade vi Ågrenskas härliga barnteam på besök. Två grupper på två dagar som fick ta del av vårt arbete här på Barncancerfonden. Och framför allt passade de på att lära oss massa viktigt om hur deras arbete fungerar på plats.

Det var min kollega Anders Höglund från forskningsavdelningen och jag som höll i dagens rundvisning och dragning. Jag passade på att intervjua en ur barnteamet, Ulrika Alexandersson, idrottskonsulent, som ansvarar för planeringen av nästa veckas familjevistelse.

agrenska3

agrenska

agrenska4

– Då är det åtta familjer. Vi har delat in i en förskolegrupp, en skolgrupp med diagnos och en syskongrupp. Vi förbereder noga och ringer först runt till alla familjer för att se hur behovet ser ut. Sedan sätter vi unika scheman för varje vecka. Ingen grupp är den andra lik och det är viktigt att vi vet vad barnen klarar av.

Verksamheten pågår från måndag till fredag mellan 09:00-16:15, så det är långa dagar. De gör roliga saker tillsammans – allt från att paddla kanot, åka båt och linbana till att rita och pyssla. Det är nio personal per vecka och gruppen består av pedagoger, socionomer och sjuksköterskor. För varje vecka sätts det upp speciella mål och metoder, beroende på hur gruppen ser ut.

– Vi försöker se möjligheter i allt och försöker sätta oss in i barnets diagnos. Det första bemötandet är otroligt viktigt, så att både barnet och föräldrarna känner sig trygga. Vi har bara fem dagar på oss så det måste bli bra från början.

Alla familjer får en kontaktperson som de kan vända sig till under hela veckan.

– Det roligaste med jobbet är mötet med så många människor, avslutar Ulrika innan det är dags att åka tillbaka hem till Göteborg med hela barnteamet igen.

Själv är jag uppfylld av vilken härlig energi de spred. Och vilken tur det är att Ågrenska har så himla bra personer kopplade till sig. Riktiga hjältar som tar hand om alla barn under de här viktiga dagarna då föräldrarna kanske stundtals är både hudlösa och sköra, samtidigt som de har fullt sjå att ta in all den kunskap som vistelsen ger.

Vill du veta mer om vårt samarbete med Ågrenska? Kika gärna in här!

//Johanna Perwe


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.