Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

JUNI

22

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Stenhuset på Ågrenska invigt

agrenska

Igår invigdes ett nytt hus på Ågrenska; ett hus för sinnen och framtidens forskning inom sällsynta diagnoser. Vår kollega Marika Cassel var på plats under invigningen, så här berättar hon:

”Tack vare en historisk donation på 54 miljoner kronor från Madeleine Olsson Eriksson och Stenastiftelsen har Ågrenska byggt ett nytt hus för barn med sällsynta diagnoser och funktionsnedsättningar.
Stenhuset är ett modernt hus för alla sinnen, men också plattform för framtidens forskning. En donation från Solstickan på 7 miljoner kronor har bidragit till inredningen.

Huset erbjuder ett modernt boende för barn med sällsynta diagnoser och funktionsnedsättningar och deras familjer. Här finns pedagogiska utrymmen, träningskök och sinnesrum. Ett extra fantastiskt rum är ”framtidens rum”, en virtual reality studio, där barnen kan glida in i en 3D fantasivärld genom virtual reality och skapa upplevelser som tidigare varit svåra eller omöjliga vid funktionsnedsättning. Själv fick jag där en djuphavsupplevelse med besök av en stor val, så häftigt! Tänk vad stort detta är, för barn som har jättemånga utmaningar och begräsningar i sin vardag, att de nu kan få tillgång till helt nya världar!

Vi på Barncancerfonden har ett tätt samarbete med Ågrenska sedan 10 år tillbaka och vi utvecklar och förbättrar tillsammans löpande vår verksamhet där. Förutom familjevistelser för familjer med barn med hjärntumörer har vi även familjevistelser kring leukemi och dessutom ungdomsläger, syskonläger och för första gången i år läger ”vi som mist syskon”.  År 2017 har vi även utökat verksamheten med en familjevistelse för retinoblastom och en kring sarkom. Läs mer om våra vistelser här.

Verksamheten på Ågrenska erbjuder ett viktigt steg för familjerna och barnen i deras rehabilitering. Läs mer om Stenhuset här.”

//Johanna Perwe

Foto: Marika Cassel

 


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.