Välkommen till Barncancerfondens blogg!

Här får du möta människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

AUGUSTI

29

Johanna Perwe

Johanna Perwe

Ungdomsläger på Ågrenska

På årets ungdomsläger på Ågrenska stod både Lisebergsbesök och roliga sommaraktiviteter på agendan. Men mest uppskattat var nog ändå gemenskapen och att träffa andra deltagare som också har varit sjuka.

– Det bästa med lägret var nog hur man kunde känna sig förstådd bättre än av kompisar hemma, berättar Elias, 15 år, som var en av ungdomarna på lägret.

Han tycker också att det är bra att alla har liknande erfarenheter.

– Jag bär med mig att andra kan ha det lika jobbigt, eller kanske till och med värre än en själv. Man är inte ensam om allt kring sjukdomen. Andra går igenom samma saker.

En annan av deltagarna, Viktor, 15 år, berättar att de stormtrivs i varandras sällskap. Han kände redan flera som han kommit i kontakt med genom andra läger och events. Lägret ger möjlighet att ses, som de inte kan göra annars, eftersom ungdomarna är spridda över landet.

– Majoriteten brukar komma tillbaka minst en gång till, berättar han.

Josefin, 18 år, tycker också att lägret är viktigt för att det stärker ungdomarna.

– Min viktigaste lärdom från lägret är att jag känner mig mer självständig.

Fint betyg alltså till alla på Ågrenska som anordnade årets ungdomsläger. Här kommer också några härliga bilder från veckan!

P8150039

 

IMG_1987

 

IMG_4249

IMG_3700

//Johanna Perwe


Kommentarer

  • Pernilla kullman skriver:

    Sonen Victor 15 år (inte18) älskar denna vecka, Han ville inte åka hem efter veckan som gått. Oftast har dessa barn inte en så stor kompiskrets så detta är ju så bra. Jag är så glad och tacksam till alla som gör detta möjligt för Victor.

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    .